Schouw Informatisering heeft recentelijk drie releases gepresenteerd. Sneller implementeren, rolgebaseerde omgevingen en overzichtelijke business intelligence zijn de drie nieuwe releases.
Schouw Informatisering, ERP specialist voor de voedingsmiddelindustrie pakt flink uit met de oplevering van drie releases. Net als de Business Intelligence oplossing Food Management Dashboard is de beschikbaarheid van de Role Tailored Client (RTC) voor Dynamics NAV® en food-specifieke add-on SI Foodware® gelanceerd. Daarnaast is de nieuwe implementatie methodiek SI FoodFit® geïntroduceerd.
Role Tailored Client: ERP bedienen vanuit een rolgebaseerde omgeving
De RTC is een nieuwe manier van ERP bedienen die uitgaat van een rolgebaseerde omgeving. Voor elke functie binnen uw bedrijf heeft het systeem een rol beschikbaar. Dit geeft de mogelijkheid om alleen die informatie te tonen aan de medewerker die van belang is om de dagelijkse verplichtingen snel en efficiënt uit te kunnen voeren. Dynamics NAV biedt een standaard set aan rollen (zoals verkoopmanager, verkoopmedewerker, magazijnmedewerker, etc). Schouw Informatisering heeft deze rollen verder uitgebreid met food-specifieke functionaliteiten (zoals klantklachten bij de rol verkoopmedewerker). Speciaal voor de voedingsmiddelenindustrie (zoals kwaliteitsmanager) zijn ook een aantal nieuwe rollen toegevoegd.
Inzicht in bedrijfsprocessen met het Food Management Dashboard
Business Intelligence werd al aangeboden door Schouw Informatisering, maar is nu verder uitgewerkt tot het Food Management Dashboard. Dit biedt de gelegenheid om beslissingen te nemen op basis van de informatie die voor alle processen binnen uw organisatie worden vastgelegd. Het Food Management Dashboard maakt deze informatie duidelijk door middel van begrijpbare rapportages waarin aangegeven wordt welke processen goed verlopen en welke aandacht verdienen. Schouw Informatisering heeft een set standaard KPI’s en rapportages specifiek voor de voedingsmiddelindustrie ontwikkeld. Deze vallen kunnen bij bijna al onze klanten toegepast worden. Ze resulteren in verbeterde controle van de bedrijfsprocessen, het vermijden van risico’s en kostenbesparingen.
Betere en snellere ERP implementaties: SI FoodFit
SI FoodFit is een methode met bijbehorende tools die de kwaliteit van ERP implementatietrajecten bij klanten sterk verbetert. Veelal wordt de duur van het traject met 50% verkort. De ervaring van Schouw Informatisering met implementaties bij ruim 100 voedingsmiddelenbedrijven is vastgelegd in een standaard implementatiemethodiek. Deze ervaring maakt het mogelijk het voedingsmiddelenbedrijf te classificeren in een bedrijfstype. Voor elk bedrijfstype zijn aan de hand van de bevindingen een standaard methodiek en tools samengesteld. Zo wordt de duur van een ERP implementatie sterk verkort, zonder dat dat invloed heeft op de kwaliteit. De kwaliteit wordt juist sterk verbeterd dankzij het overzichtelijk werken aan de hand van zes gedefinieerde fasen, die elk resulteren in tastbare opleveringen. Zo weet men altijd precies waar ze staan en wat ze kunnen verwachten.