Selecteer een pagina

Aia Software, producent van het ITP Document Platform, onderschrijft de GEMMA eFormulier standaard van EGEM i-teams. Deze standaard is ingesteld als verbindende schakel met de publieke markt. Naast de beschreven standaarden heeft Aia Software zich met ITP Webformulieren speciaal geconcentreerd op de integratiemogelijkheden van de formulierenapplicatie met de primaire systemen binnen gemeenten.

Gebruiksgemak voor de burger

De ITP Webformulieren van Aia Software ondersteunen de customer selfservice-strategie van uiteenlopende organisaties zoals verzekeraars, hypotheekverstrekkers en gemeenten. Deze formulierenapplicatie integreert naadloos met de primaire systemen binnen gemeenten en bedrijven. Klanten kunnen offertes, aanvragen en inschrijfformulieren online afhandelen. Als de burger inlogt met zijn DigiD worden de reeds bekende gegevens automatisch ingevuld  in het betreffende formulier. Een ander voordeel is dat de invoer wordt gecontroleerd en gevalideerd. Bovendien is het formulier zo gebouwd dat vragen of invoervelden worden getoond of overgeslagen op basis van de eerder ingevulde antwoorden waardoor alleen relevante vragen aan de burger worden gesteld. De burger wordt dankzij een gebruiksvriendelijke interface en een logische structuur snel door het formulier geleid.

De huidige eFormulieren voorziening van het elektronische formulieren programma van ICTU faseert uit. Aangesloten gemeenten moeten per 1 januari 2010 hun eFormulieren oplossing bij marktpartijen afnemen. “Wij streven na de GEMMA eFormulier standaard volledig te implementeren“, aldus Paul Dirven, CEO van Aia Software. “Elektronische dienstverlening staat centraal bij de overheid en elektronische formulieren als onderdeel van een multi-channel benadering spelen een steeds belangrijkere rol in het contact met de burger en het lokale bedrijfsleven. Nu de voorziening die hiervoor vanuit het rijk geboden werd wegvalt, willen wij gemeenten een goed alternatief bieden.”