Conveni heeft jarenlange ervaring in het bereiden van kersverse ‘convenience’ food. Eerst als producent van bami- en nasisnacks (Welten snacks), later -onder de vlag van Greencore en Qizini -aangevuld met verse pizza’s, verse sauzen en verse maaltijden. Het bedrijf nam via Herman Jeurissen begin 2016 contact op met het Nederlands Kenniscentrum. Hij was op zoek naar nieuwe ERP software ter vervanging van een aantal losstaande software-eilanden. Bovendien moesten Business Intelligence, Customer Relationship Management en goederenregistratie een permanente plaats krijgen binnen de nieuwe IT-omgeving van de organisatie.
ERP functionaliteit en de wensen van Conveni
Conveni werkte de urenadministratie bij in een separaat programma. Uiteraard moest de ‘THT (Ten minste Houdbaar Tot) labeling’ binnen het systeem goed worden opgeslagen alsmede de receptuur en voedingswaardeinfo van alle producten. Eigenlijk was het van belang dat het gehele productieproces van elk ‘foodconcept’ geregistreerd en dus ook achterhaald kon worden. Naast deze wensen, zou de ERP software ook over een ‘track and trace’ functie moeten beschikken alsmede een emballage registratiefunctie. Een geautomatiseerde methodiek om aan zorgvuldige kwaliteitsregistratie te doen was ook een belangrijke eis voor Conveni. Klachten die binnen zouden komen, moesten op de één of andere manier een plaats moeten krijgen binnen het ERP systeem zodat beter actie ondernomen en geëvalueerd kon worden. Een belangrijke eis was tevens dat de bestaande weegapparatuur data kon uitwisselen met het nieuw in te voeren ERP systeem. Men maakte gebruik van uitwisseling via XML-bestanden, maar als dat anders zou moeten, dan was dat zeker niet onoverkomelijk.
Beknopte omschrijving van het (ERP) software selectieproces en de uiteindelijke keuze
Op 8 Maart 2016 nam Herman Jeurissen deel aan de Kennisdag van het Nederlands Kenniscentrum. De eerste longlist die door het Nederlands Kenniscentrum werd opgesteld voor Conveni bestond uit de ERP software van Pantheon Automatisering, de SAP Business One oplossing van Logres, software van AccountView en partijen als Multrix en Aqiliq. Een lange lijst die tijdens de Kennisdag misschien wat compacter kon worden gemaakt.
Op de Kennisdag hebben wij interessante gesprekken kunnen voeren en uiteindelijk een shortlist samengesteld van SAP Business One van Logres en Microsoft Navision met Pretory.
Logres bleef lange tijd in het vizier tijdens het selectietraject. Uiteindelijk werd ook door Conveni voor Logres gekozen omdat het een flexibele oplossing betrof en wat betreft prijs ook zeer gunstig uit de bus kwam in vergelijking met andere aanbieders. De primaire implementatie van SAP Business One duurt waarschijnlijk tot 2017 maar ook daarna zal nog veel moeten worden gedaan om het gehele bedrijf met SAP te laten werken.
Sap Business One van Logres Business Solutions B.V.
Logres Business Solutions B.V. implementeert en ondersteunt sinds 1993 toepassingen van SAP, Qlik en Unit4 Multivers Extended. Deze softwareleverancier adviseert, implementeert en doet al jaren aan diverse consultancy activiteiten, aftersales en support voor al de hiervoor genoemde ERP oplossingen. Over SAP Business One wordt veel geschreven en gepubliceerd. SAP Nederland is de Nederlandse dochteronderneming van SAP SE en verantwoordelijk voor alle SAP Business One activiteiten in ons land. Het hoofdkantoor van SAP Nederland is gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP kleine, middelgrote en corporate klanten met de stroomlijning van de bedrijfsvoering. Op dit moment (april 2016) gebruiken meer dan 260.000 klanten software van SAP. Dit ERP pakket wordt in Nederland door een groot aantal professionele partijen (SAP partners) geleverd en geïmplementeerd waaronder dus ook Logres Business Solutions B.V. Logres implementeert haar softwareoplossingen in onder meer deze branches.
Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van een succesvolle match tussen informatieaanvrager en softwareaanbieder of ter illustratie van een naar tevredenheid afgerond selectieproces. Bij de publicatie van dit artikel is rekening gehouden met de belangen van beide partijen, reviews zijn daarom soms anoniem geschreven. Alleen als aanvragers daar toestemming voor geven, worden zij met naam en toenaam genoemd.
Vraag ons software informatiepakket aan en ontvang gerichte informatie over softwareleveranciers die aan uw specifieke softwarevraag voldoen. Ontvang reviews van gebruikers, introductievideo’s en onze handige checklist.
U krijgt rechtstreeks toegang tot ons selectiehulpplatform zodat u allerlei vragen kunt stellen aan leveranciers. Zo komt u tot een afgewogen beslissing en start u het selectieproces met voldoende kennis en achtergrondinformatie. De vervolgstappen bestaan onder meer uit het uitnodigen van diverse softwareleveranciers voor een gesprek en het bezoeken van de Kennisdag van het Nederlands Kenniscentrum.